ACN Barcelona.-Gas Natural Fenosa, a través de Gas Natural Distribución Latinoamérica, ha acordat amb el fons canadenc Brookfield Infraestructure la venda de la seva participació del 59,1% a Gas Natural S.A. Esp, empresa colombiana dedicada a la distribució i comercialització minorista de gas. Segons la companyia les condicions econòmiques de l’operació impliquen un valor d’empresa pel 100% de 1.005 milions d’euros, “cosa que representa un preu de compra per al 59,1% de 482 milions”. Aquesta decisió, assegura la companyia, “no afecta” la seva voluntat de mantenir un “diàleg amb les autoritats colombianes” per evitar el procediment arbitral de protecció d’inversions que va haver d’iniciar en relació amb la seva participada Electricaribe. Gas Natural Fenosa fa una crida a les autoritats colombianes perquè “deixin sense efecte la mesura de la intervenció”.

L’operació econòmica suposa una valoració equivalent a 7,3 vegades l’Ebitda i 13,8 vegades el benefici net, en base als darrers 12 mesos. Es calcula que l’operació tindrà un impacte comptable positiu per a Gas Natural Fenosa després d’impostos de 350 milions d’euros en l’exercici 2017. Segons un comunicat de Gas Natura, aquesta xifra reflecteix el creixement de la companyia colombiana, que, des de la seva adquisició el 1997 ha augmentat el nombre de clients de 400.000 a tres milions, i els quilòmetres de xarxa de distribució ha passat dels 5.000 fins als més de 22.000 actuals.La companyia té previst presentar un nou full de ruta fins al 2019 el proper mes de febrer, junt amb els resultats de l’exercici 2017.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]