garoinada palafrugell

La temporada òptima de la garoina, coneguda també com a eriçó de mar, és entre els mesos de gener i març. Aquest animal marí de la família dels equinoderms no és gaire preuat en molts indrets de la costa, però sí a l’Empordà i a l’Alguer. Per això ja fa anys que Palafrugell organitza cada hivern la Garoinada, unes jornades gastronòmiques dedicades a aquesta menja, que es fan del 17 de gener al 31 de març.

Hi participen una dotzena de restaurants i una desena d’hotels repartits entre Palafrugell, Llafranc i Calella de Palafrugell. Cadascun ofereix un menú especial basat en les garoines, que habitualment es mengen crues com a aperitiu. Acabades de pescar, es parteixen pel mig i és quan s’aprecia millor el gust de mar que té la seva carn. Però es poden menjar de més maneres: gratinades, estofades amb patates, acompanyant la pasta i l’arròs, etc…

Enguany el menú consistirà en un entrant de garoines, un plat principal de calamars farcits o bé un plat alternatiu, i unes postres de xocolata. Tot plegat, maridat amb vins del celler Espelt, de la denominació d’origen Empordà. El preu del menú varia entre quaranta euros i quaranta-cinc, depenent de l’establiment.

Conjuntament amb l’oferta gastronòmica, també s’ofereixen visites dels atractius culturals de la comarca i una sortida amb un vaixell d’època.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Sostenir un esforç editorial del nivell i el compromís de VilaWeb, únicament amb la publicitat, és molt difícil. Per això necessitem encara molts subscriptors nous per a allunyar qualsevol ombra de dificultats per al diari. Per a vosaltres aquest és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Podeu fer-vos subscriptors de VilaWeb en aquesta pàgina.

Vicent Partal
Director de VilaWeb