ACN Barcelona.-El 34,9% de les persones ateses pels 102 Serveis d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) el 2017 pateix violència masclista. Segons un informe de l’Observatori de la Igualtat de Gènere, els SIAD van atendre 25.989 dones l’any passat, de les quals 9.068 estan sent maltractades per les seves parelles o exparelles, tot i que pot ser no va ser aquest el principal motiu de la seva consulta. Aquests serveis depenen dels ens locals i estan subvencionats per l’Institut Català de les Dones. El nombre de dones ateses per aquesta raó ha anat augmentant en els darrers anys, passant de 6.835 dones ateses l’any 2010 a 9.068 l’any passat, el que representa un 32,7% mes.

La principal motiu de consulta de les dones ateses en els SIAD van ser en l’àmbit psicològic, un 32%, seguit d’aspectes relacionats amb la violència masclista amb un 22%. El 18% va adreçar-se al servei sobre l’àmbit jurídic.Les dones entre 30 i 45 anys són les que més recorren als SIAD (43,7%), seguides de les que tenen entre 46 i 65 anys (34,1%). Les majors de 65 representen un 7,5.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb