Representants dels municipis del Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i el Penedès afectats pel traçat d’una nova línia privada de molt alta tensió (MAT) presentaran un únic paquet d’al·legacions contra la infraestructura. Fins a quaranta-dos representants institucionals, sobretot batlles, es van reunir telemàticament ahir davant la “preocupació i perplexitat que ha causat el projecte”, segons que han informat en una nota. Han remarcat que es tracta d’una “iniciativa privada que respon als interessos econòmics d’un clúster energètic aragonès” i que vol unir parcs eòlics i solars de Terol i Saragossa amb Begues (Baix Llobregat).

La redacció de les al·legacions ja està en marxa i l’estratègia conjunta ja la van defensar també fa uns dies els consells comarcals respectius. Les localitats afectades també s’han marcat com a objectiu que s’hi sumin tots els municipis per on passarà la instal·lació, siguin de la demarcació de Tarragona o de Barcelona. La MAT preveu un traçat de 180 quilòmetres només a l’Ebre i Tarragona.

A banda dels batlles i regidors, a la reunió d’aquest dilluns també hi van participar els presidents dels consells comarcals del Baix Camp (Rosa Abelló), Baix Penedès (Joan Sans), Priorat (Xavier Gràcia), Alt Camp (Miquel Mateu), Ribera d’Ebre (Gemma Carim) i Terra Alta (Neus Sanromà). També van assistir-hi representants de la Diputació de Tarragona i de la Generalitat de Catalunya, entre les quals hi havia Assumpta Farran, directora general de l’Energia de la Generalitat, i Anna Bernadas, secretària de Medi Ambient i Sostenibilitat del departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural.

Més enllà de la necessitat de fixar amb celeritat una estratègia coordinada, la reunió va servir per presentar un equip tècnic que serà l’encarregat de la redacció d’un paquet al·legacions. La urgència d’aquesta redacció radica en el fet que el 28 de juliol es va publicar al BOE el procés d’informació pública de l’estudi d’impacte ambiental i la sol·licitud d’autorització administrativa d’aquest macroprojecte energètic. El termini s’acaba el 10 de setembre.

L’equip tècnic en qüestió l’integren enginyers industrials, consultors ambientals i advocats especialistes en dret urbanístic, administratiu i local, que comptaran amb la col·laboració de tècnics comarcals i municipals. Alhora, a la trobada es va apostar per fixar una estratègia que proposi solucions i alternatives tècniques, ambientals i polítiques.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.