La manifestació a Palma contra el requisit de català a la sanitat no ha complert les expectatives creades. Tot i el suport polític i mediàtic a la marxa convocada per la plataforma Mos Movem, no hi ha hagut més de dos mil assistents. Entre els participants hi havia els principals dirigents del PP com Biel Company, Marga Durán i l’ex-president i actual senador, José Ramón Bauzá; el portaveu de Ciutadans, Xavier Pericay; i el dirigent del partit d’ultradreta Actua Balears, Jorge Campos.

Durant la mobilització s’han mostrat nombroses banderes espanyoles i s’han cridat lemes com ara ‘Som balears, no catalans’, ‘Rebutjam el decretàs’ i ‘Volem mallorquí, sí, sí, sí’. També hi ha hagut crits contra l’Obra Cultural Balear, que ha estat acusada de sucursalista. Tot i que la mobilització era convocada específicament contra la mesura política, també s’ha refusat la unitat de la llengua i s’ha defensat que el balear no és català.

La portaveu de Mos Movem, Úrsula Mascaró, ha dit: ‘No acceptam la imposició del català, no perquè no ens agradi, som bilingües i ens entenem, però no volem comunicar-nos en català estàndard.’

Els manifestants han començat el recorregut a la plaça d’Espanya i han avançat fins a arribar davant el Consolat de Mar, on representants de Mos Movem han llegit un manifest.

Alguns usuaris a les xarxes socials han fet palès que la campanya de promoció de la marxa havia estat molt poc rendible:

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]