En una acció sorpresa els CDR han mobilitzat centenars de persones davant la Fiscalia Superior de Catalunya amb motiu del començament del judici contra el procés. Els comitès volien ocupar la seu, però l’entrada estava custodiada pels Mossos d’Esquadra. A continuació els mossos han desplegat un dispositiu per a encapsular els manifestants i han procedit a desallotjar-los per la força.

Entre ells hi havia el diputat de la CUP al parlament, Carles Riera, que ha estat l’últim a ser retirat pels mossos. Vegeu el moment:

Paral·lelament, mentre alguns manifestants protestaven davant de la fiscalia, un altre grup de manifestants ha tallat la Gran Via a l’altura de la plaça de la Universitat.

Aturada de país
A les 12 del migdia hi havia convocada una aturada a tots els centres de treball, i així s’ha pogut visualitzar en molts punts, com per exemple al Departament de Cultura o a l’Hospital de Sant Pau.

Al vespre també hi haurà mobilitzacions generals. A les 19.00 es faran concentracions a les capitals de les vegueries. A Barcelona, la crida unitària serà a la plaça de Catalunya. Aquests dies vinents hi haurà més mobilitzacions per a denunciar el judici, com ara la manifestació de dissabte a la tarda a la plaça d’Espanya de Barcelona.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb