Pedro Sánchez

El president espanyol, Pedro Sánchez, ha estat convidat al ple del Parlament Europeu pel seu president, Antonio Tajani, per a participar en el 15è debat sobre el futur d’Europa. Sánchez, en arribar, s’ha trobat una cambra pràcticament buida i amb cartells a favor dels presos polítics i exiliats catalans col·locats sobre els escons. Vegeu-ho en aquest recull fotogràfic:

En el discurs, Sánchez no ha fet cap referència a Catalunya. Ha demanat de no oblidar la història d’Europa i plantar cara ‘a un autoritarisme que viu de la nostàlgia inventada’. I ha afegit: ‘Davant la retòrica de les identitats excloents, identitats que sumen, que no s’anul·len.’ Ha apel·lat als ‘valors europeus’ i ha fet una crida a ‘resistir els cants de sirena de l’autoritarisme’. I ha acabat així: ‘Si una lliçó ha deixat la història és que, en moments concrets, resistir és avançar.’

A les 12.30 Pedro Sánchez farà una conferència de premsa conjunta amb el president del Parlament Europeu, en què haurà de respondre a les preguntes dels periodistes internacionals.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb