Cent divuit dies després de l’empresonament de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, i cent dies després de l’empresonament de membres del govern català, amb el vice-president Oriol Junqueras i el conseller Quim Forn encara a Estremera, ahir les viles del país van celebrar un carnaval anòmal. La sàtira i la crítica inherent a aquesta festa es va dirigir, en molts casos, a la defensa dels presos polítics catalans, i la denúncia de la violència de l’1 d’octubre, el 155 o l’exili de Carles Puigdemont i els consellers que l’acompanyen.

Al carnaval de Solsona, un dels més emblemàtics dels Països Catalans, la reivindicació va ser general:

Fotografia: Jordi Badia.

Fotografia: Joan Miquel Villaró.
Fotografia: Jordi Badia.
Fotografia: Jordi Badia.
Fotografia: Jordi Badia.
Fotografia: Jordi Badia.

El pregó llegit avui també ha estat farcit de referències a l’actualitat política:

També al carnaval de Sants (Barcelona) diverses comparses van recordar la repressió de la policia espanyola durant el referèndum de l’1 d’octubre:

A Lleida també hi va haver comparses i disfresses sobre l’actualitat política.

El Camell de Molins de Rei, una bèstia de foc que surt cada any per Carnestoltes, va aparèixer caracteritzat com un agent de la policia espanyola.

A Sant Pere de Ribes van sortir bombers, piulets i jutges del Tribunal Constitucional espanyol.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb