Loading...

T'imagines un dia sense VilaWeb?

Pots lleguir-nos cada dia sense barreres de pagament gràcies als més de vint mil lectors que sostenen el diari pagant cinc euros al mes. Són molts, però en necessitem més per a poder fer tot allò que et volem oferir.

Si tu també creus en VilaWeb,

Gràcies, el teu suport és molt important per a nosaltres.

Seleccioneu la mida de la lletra

Normal
Gran
Molt gran

Aquesta funcionalitat és només per a subscriptors.

Si ja s​o​u subscriptors​ i veieu aquest missatge és que no heu iniciat la sessió. Per iniciar sessió aneu

Si encara no ho ets

Apunta-t'hi

Si tens cap problema envian'ns un correu a suport@vilaweb.cat o telefona al 934 426 439

La fotografia de 1.800 milions de píxels que mostra la superfície de Mart com no l’havíeu vist mai

La imatge es va fer aprofitant que l'equip de la missió feia vacances

Una panoràmica de mil vuit-cents milions de píxels forma la imatge amb més resolució mai vista de la superfície de Mart, gràcies al teleobjectiu de les càmeres del vehicle robòtic Curiosity de la NASA.

La imatge mostra concretament la regió de ‘Glen Torridon’, al costat del Mont Sharp, que el Curiosity explora actualment. Les fotografies van ser fetes entre el 24 de novembre i el primer de desembre proppassats, quan l’equip de la missió feia vacances d’Acció de Gràcies.

PUBLICITAT

Com que el vehicle robòtic tenia poca feina, tot esperant que tornés l’equip, va tenir l’oportunitat d’obtenir imatges del seu entorn des del mateix punt de vista durant dies seguits.

El Curiosity va necessitar quatre dies, fent fotografies durant sis hores i mitja cada dia, per a garantir una il·luminació constant. Ashwin Vasavada, científic del projecte Curiosity, ha dit: ‘És la primera vegada durant la missió que dediquem les nostres operacions a un panorama estèreo de 360 ​​graus.’

PUBLICITAT