El conseller d’Interior Joaquim Forn ha demanat a JxCat i ERC que ‘abandonin les estratègies partidistes i el tacticisme’ i treballin per la ‘mateixa unitat d’acció’ de l’1-O. En la seva compareixença a la comissió d’investigació del 155 al Parlament, Forn ha dit que dilluns va ser ‘un dia trist’ en què l’independentisme no es va agradar a ell mateix en el ple en què Quim Torra ja no tenia l’acta de diputat. ‘Fa gairebé 27 mesos que soc a la presó i em sento amb el dret i l’obligació de dir que tornem a posar el país al centre del debat polític i que abandonem estratègies partidistes i tacticisme’, ha reblat.

En aquesta línia, ha avisat que ‘el que està en joc és massa important i una part de la societat tens demana unitat’. ‘Hem arribat més lluny que mai, som més gent que mai i no tenim dret a malmetre tot el que hem guanyat’, ha conclòs.

En la seva intervenció, Forn ha denunciat que l’aplicació del 155 va ‘escapçar’ el Departament d’Interior perquè va aturar molts projectes i ha assegurat que va suposar un ‘atac acarnissat’ als Mossos d’Esquadra.

VilaWeb necessita el vostre suport

El dret d'informació és indiscutible i, en dies com aquests que vivim, que tothom hi pugui tenir accés és més necessari que mai. A VilaWeb treballem de sempre per donar la millor informació possible amb accés lliure, sense barreres de pagament. Simplement demanem als qui pugueu i vulgueu pagar que ens ajudeu fent-vos-en subscriptors, per poder garantir la continuïtat i la independència del diari.

Trobareu més informació sobre les subscripcions en aquesta pàgina.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb