Cada membre de la Mesa ha de donar un informe sobre si ha “contravingut” al TC

BARCELONA, 18 (EUROPA PRESS)

La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, ha rebut aquest dijous personalment la notificació del Tribunal Constitucional (TC) que recull la suspensió de les conclusions de la comissió parlamentària d’estudi del procés constituent i que li dóna 20 dies per presentar un informe d’al·legacions que justifiqui per què va permetre que es votessin al ple.

També han rebut personalment la notificació el secretari general del Parlament, Pere Sol, i els dos membres de la Mesa que, igual que Forcadell, encara no la tenien: Anna Simó (ERC) i Joan Josep Nuet (SíQueEsPot).

La resta de membres de l’òrgan rector de la Cambra –Lluís Corominas (JxSí), José María Espejo Saavedra (C’s), David Pérez (PSC) i Ramona Barrufet (JxSí)– ja van obtenir la notificació el dimecres 3 d’agost, quan Forcadell, Sol, Simó i Nuet no van poder rebre-la per qüestions d’agenda.

La notificació insta els membres de la Mesa a paralitzar qualsevol iniciativa relacionada amb el desplegament del procés constituent i el full de ruta independentista, advertint-los d’eventuals responsabilitats penals en cas d’incompliment.

No és la mateixa notificació que el dimarts 2 d’agost van rebre personalment al Palau de la Generalitat el president del Govern i els seus consellers, ja que afegeix un element nou: insta cada membre de la Mesa a elaborar en 20 dies hàbils un informe sobre si les actuacions parlamentàries que van donar lloc a l’aprovació de les conclusions de la comissió d’estudi del procés constituent “han contravingut” les instruccions prèvies del TC, que instaven a no fer-ho.

DOS FUNCIONARIS DEL TSJC

Forcadell i la resta de membres de la Taula han rebut la notificació de la mà de dos funcionaris del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), que han arribat al Parlament cap a les 13 hores.

Els ha rebut una uixer de la Cambra, i s’han desplaçat a la Sala 9, pròxima al Saló de Plens en el qual s’ha produït la polèmica votació: a l’interior els esperaven Forcadell, Simó, Nuet i Sol.

Els membres de la Mesa i el secretari general del Parlament hauran de redactar les seves al·legacions a títol individual abans que finalitzi el període de 20 dies: normalment el mes d’agost es declara inhàbil per a aquest tipus de tràmits, però el TC ho ha habilitat especialment per evitar que el procés es dilati en el temps i poder així prendre una decisió abans de finalitzar setembre.

Vull la teva col·laboració

Tenim un compromís amb tu. Entenem el periodisme com un combat diari. I necessitem del teu suport.

Per a tu fer-te subscriptor és un esforç petit, però per a nosaltres el teu suport ho és tot.

Ajuda VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb