Més de 250 persones s’han aplegat al Parc de l’Espanya Industrial de Barcelona per recordar les preses polítiques –Carme Forcadell i Dolors Bassa- i les exiliades –Marta Rovira, Anna Gabriel, Meritxell Serret i Clara Ponsatí. L’acte, organitzat per Dones per la República sota el lema ‘Cap dona en l’oblit’ ha volgut reivindicar la seva figura i denunciar que ‘per ser les dones, sempre acaben sent silenciades, oblidades o esmentades les últimes’ quan es parla dels polítics independentistes represaliats per l’estat espanyol.

A l’acte, s’ha llegit un text de l’ex-presidenta del Parlament, Carme Forcadell, que ha agraït el suport i ha reivindicat la figura de les dones en un procés ‘de democràcia’ com el de Catalunya. ‘Les dones estem silenciades, oblidades, menystingudes, com la democràcia i la llibertat; però la democràcia i la llibertat seran feministes o no seran’, ha escrit Forcadell per a l’ocasió.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]