ACN Madrid.-El Ministeri de Foment ha posat en marxa una web per informar els ciutadans sobre els drets i deures en matèria de lloguer d’habitatge i que agruparà tota la informació pública a nivell estatal. Per una banda, pretén facilitar els aspectes fonamentals que necessiten saber tant la part arrendatària com arrendadora per subscriure un contracte de lloguer, i de l’altra donar a conèixer les principals novetats del reial decret llei 7/2019 en vigor des del març que modificava la Llei d’arrendaments urbans 29/2014. Entre d’altres, el reial decret llei ampliava de tres a cinc anys la durada dels contractes i establia que el preu de lloguer no podia superar l’increment fixat en l’IPC.

La nova web -https://www.fomento.gob.es/alquilar- també informarà com procedir en els tràmits de dipòsit de les fiances del contracte d’arrendament i enllaça amb les pàgines dels organismes autonòmics competents, així com les ajudes i els requisits per obtenir-les.La nova eina també inclou una guia que recull clàusules i condicions amb una explicació de cada apartat, segons estableix la llei, per a l’elaboració d’un contracte de lloguer.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Sostenir un esforç editorial del nivell i el compromís de VilaWeb, únicament amb la publicitat, és molt difícil. Per això necessitem encara molts subscriptors nous per a allunyar qualsevol ombra de dificultats per al diari. Per a vosaltres aquest és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Podeu fer-vos subscriptors de VilaWeb en aquesta pàgina.

Vicent Partal
Director de VilaWeb