La fiscalia turca ha sol·licitat una pena de setze anys de presó per al periodista turc-alemany Deniz Yucel, acusat de difondre propaganda terrorista del Partit dels Treballadors de Kurdistan (PKK) i de promoure l’odi entre la ciutadania.

Yucel, corresponsal del diari Die Welt, va romandre empresonat entre febrer de 2017 i febrer de 2018 sense càrrecs, fet que va desencadenar una crisi diplomàtica entre Berlín i Ankara. Després del seu alliberament, va tornar a Alemanya, de manera que el judici es desenvolupa sense la seva presència.

L’advocat defensor, Veysel Ok, ha demanat que sigui absolt de les acusacions de suposats vincles amb el clergue Fethullah Gülen, a qui Ankara ha culpat d’estar darrere de l’intent de cop d’estat de 2016.

El Ministeri Públic, d’altra banda, ha sol·licitat l’obertura d’una nova causa contra Yucel per insultar el president, amb relació al contingut d’un article escrit el novembre de 2016. Ok ha acusat la Fiscalia de no llegir o ignorar la sentència dictada el 2019 pel Tribunal Constitucional, en la qual es qualificava d’il·legal la detenció del periodista.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb