La fiscalia espanyola ha presentat una demanda per ‘enaltiment del terrorisme’ contra quatre membres de Poble Lliure, organització integrada en la CUP. Un dels demandats és el diputat al parlament Albert Botran.

Segons que ha informat Poble Lliure en un comunicat, l’Audiència espanyola ha obert diligències i tres dels demandats ja han estat citats a declarar per un acte ‘de record i memòria dedicat a l’històric militant independentista Julià Babia’ que es va fer al febrer a Castelló de Farfanya, on va morir.

A més de Botran, s’investiga el portaveu de l’organització, Guillem Fuster, i Ferran Dalmau i Toni Casserras per una causa que creuen que és descontextualizada, perquè l’acte a què fa referència la demanda no era sinó un homenatge a l’independentisme dels anys 1970 i 1980. Poble Lliure diu que l’estat espanyol vol criminalitzar l’independentisme transversal que guanya els carrers de Catalunya.

Així mateix, l’organització emmarca la demanda en el context ‘d’espiral repressiva que viu aquests dies el poble català’, amb el dispositiu judicial i policíac destinat a evitar el referèndum de l’1 d’octubre. També fa una crida perquè les forces polítiques catalanes, les entitats sobiranistes i els col·lectius socials expressin la solidaritat amb Botran, Fuster, Dalmau i Casserras enfront d’un estat ‘hereu del franquisme i irreformable’.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]