La Passió d’Esparreguera és una de les més importants del país, amb referències històriques que daten del 1611. La representació de la passió és un dels trets distintius del poble, i és per a reivindicar-la que l’any passat van decidir de fer, coincidint amb la festa major d’hivern, la FiraPassió, un mercat on es difonen les passions que es fan arreu. Aquest cap de setmana es tornarà a fer, amb activitats de tota mena, del 7 al 9 de febrer.

Què podem fer aquest cap de setmana: deu propostes

Enguany, hi participen la Passió d’Esparreguera; la Federació Catalana de Passions, dins la qual hi ha set municipis; Europassion, que engloba vuitanta-tres passions de setze països europeus; i la passió d’Alcamo (Sicília), que serà la convidada i representarà diversos passatges del seu espectacle

Dissabte i diumenge, durant tot el dia, s’aniran representant petites peces teatrals inspirades en personatges de la Passió i també es faran espectacles musicals itinerants. A més, enguany s’ha incorporat a la FiraPassió una mostra de cerveses artesanes que es podrà visitar a la plaça de l’Ajuntament.

Podeu consultar el programa de la FiraPassió 2020

Durant la fira es faran les cercaviles de l’Entrada de Jerusalem (dissabte a les onze del matí) i la Festa de la Llum (diumenge a les set del vespre) protagonitzades per la Passió d’Esparreguera. També hi haurà una desfilada dels Armats de Mataró (diumenge a les onze del matí i la una del migdia), a més d’una taverna romana i una fira comercial amb comerços locals i parades d’artesania.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb