Torro Agramunt

Si hi ha res que faci conegut Agramunt és el torró i la xocolata a la pedra. Per això no és estrany que de fa trenta-un any s’hi celebri una fira dedicada a aquests dos aliments. La Fira del Torró i la Xocolata a la Pedra  es farà aquest cap de setmana, amb la intenció de reivindicar l’ús culinari ‘no estacional’ d’aquests dos productes.

Què podem fer aquest cap de setmana: deu propostes

Enguany Marc Ribas i Jordi Cruz seran dos dels cuiners que passaran per la fira a presentar sengles novetats culinàries elaborades amb xocolata a la pedra i torró. La fira permet de descobrir com elaboraven aquest torró els avantpassats i alhora conèixer les novetats més agosarades.

Hi haurà un total de 75 expositors, 115 parades al carrer i 12 furgoteques. També, més d’una trentena de degustacions, tallers i ponències sobre el torró, la xocolata a la pedra i més productes de proximitat. Enguany, els tiquets per a accedir a les degustacions es podran adquirir per internet.

També s’hi farà música en directe. Serà a l’espai ‘Les foodgonetes’, on hi haurà les 12 furgoteques. Hi actuaran deu grups de música, entre els quals dissabte a la nit el Petit de Ca l’Eril. Diumenge a la tarda també hi haurà el concert de cloenda del Festival Musiquem Lleida 2019 a càrrec de la Coral Shalom.

La fira es fa enmig de la cinquena Ruta Gastronòmica del Torró i la Xocolata a la Pedra. Entre l’1 i el 31 d’octubre, un total de tretze restaurants de la demarcació oferiran un plat especial amb motiu de la fira, elaborat amb aquests dos productes.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.