La Fira Europea del Formatge es farà aquest cap de setmana a la plaça de la Lira de Ripoll. La cita, pensada per als amants del formatge, implica també els restaurants de la vila.

Què podem fer aquest cap de setmana: deu propostes

La fira reunirà productors de formatge i punts de venda de menjars i begudes afins, com ara vins i cerveses. Enguany hi participaran sis productors de formatges del Ripollès: Roura Soler, Muuu Beee, Palou, Pujol Orra, Mas el Lladre i les Vaques d’en Mel. Quant a formatges europeus, hi haurà representació de vuit territoris: DO Maó-Menorca, DO Idiazabal, DO Cabrales, DOP Torta del Casar, DOP Beira Baja, DOP Nisa, DO Flor de Guia i Quesos de Vilalluenga.

Dissabte la fira s’obrirà a les 10.00 i no tancarà fins a les 19.45. Tot seguit, a les 20.00, es farà el Cheese Route, un sopar especial de tapes amb productes de tots els territoris participants.

Diumenge l’horari de venda i degustació serà de 10.00 a 20.00. Enguany hi haurà una novetat: un vermut formatger, que durarà de les 12.00 fins a les 14.00.

A part les activitats que hi ha entorn de la fira, els restaurants de Ripoll també s’hi impliquen de valent. Durant tot el cap de setmana els restaurants adherits oferiran menús especials, centrats en el formatge. A més, també es podrà visitar una formatgeria.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Sostenir un esforç editorial del nivell i el compromís de VilaWeb, únicament amb la publicitat, és molt difícil. Per això necessitem encara molts subscriptors nous per a allunyar qualsevol ombra de dificultats per al diari. Per a vosaltres aquest és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Podeu fer-vos subscriptors de VilaWeb en aquesta pàgina.

Vicent Partal
Director de VilaWeb