D’Igualada al món: torna el festival de fotografia FineArt

  • Del 21 de febrer al 15 de març, cinquanta-dues exposicions de fotògrafs de renom internacional envairan Igualada

VilaWeb
Redacció
20.02.2020 - 17:00
Actualització: 21.02.2020 - 21:08

Aquest divendres, 21 de febrer, comença a Igualada un nou certamen del FineArt, un esdeveniment que té com a protagonista la fotografia. El festival, organitzat per l’ajuntament i l’Agrupació Fotogràfica d’Igualada (AFI), compta amb la participació de fotògrafs professionals de Catalunya i també de l’estat espanyol i de renom internacional.

La iniciativa va sorgir l’any 2012 amb la finalitat d’acostar la fotografia a tots els públics, dinamitzar els espais on es fan les exposicions i obrir Igualada com a ciutat fotogràfica i de disseny, col·locant-la com a epicentre de la indústria en l’àmbit estatal. Vuit anys després, el FineArt Igualada ha aconseguit consolidar-se com a referent en els circuits fotogràfics.

Durant vint-i-quatre dies, els visitants podran gaudir de més de 52 exposicions de fotògrafs provinents d’arreu del món, com ara Cuba, l’Argentina, Suècia, Turquia, el Japó, Austràlia, Hongria i també de l’estat espanyol i del país. Enguany, hi ha una forta presència de dones a la programació, amb noms com Isabel Muñoz, premi de Fotografia espanyol, Leysis Quesada Vera, fotògrafa oficial del Ballet Nacional de Cuba, i l’aragonesa Anna Palacios, periodista i fotògrafa relacionada amb els drets humans. El festival també vol fomentar la indústria local, per això dedica espais a fotògrafs igualadins, com Lídia Carbonell, Manel Caballé i a l’Arxiu Comarcal de l’Anoia; a més, diversos autors igualadins participen en l’exposició ‘Elna. La corda’.

Les temàtiques del FineArt són molt àmplies, algunes tenen un to més documentari i una clara perspectiva social, unes altres tenen un to més abstracte i experimental. Totes creen un recorregut que vertebra una diversitat de mirades enriquidora. Les exposicions es distribueixen per vint llocs d’Igualada, des de sales municipals fins a fàbriques i locals desocupats, uns espais patrimonials que han estat recuperats per a recollir mostres fotogràfiques efímeres.

Per altra banda, el festival inclou un gran nombre d’activitats paral·leles vinculades amb aquesta disciplina artística. En són un exemple les visites guiades de diversos fotògrafs; els tallers amb Tino Soriano i el taller de fotografia nocturna; la classe magistral de fotografia amb la Lidia Carbonell; la presentació del llibre Ayúdame a mirar i tallers pensats per a tots els públics. 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any