Vint-i-cinc espectacles en espais poc convencionals: la principal novetat de les festes de Sant Sebastià

  • Hi haurà vuit escenaris temàtics amb actuacions de Mishima, Celtas Cortos i Ombra, entre més

VilaWeb
Redacció
10.01.2019 - 17:23
Actualització: 10.01.2019 - 18:36

Dansa, música folc, comèdia gestual i teatre formen part de ‘Zona restringida’, la principal novetat de les festes de Sant Sebastià, que distribuirà per Palma vint-i-cinc espectacles d’uns quinze minuts en espais poc convencionals. Una proposta que neix amb l’objectiu d’acostar la cultura als ciutadans i que descobrirà espais com ara el despatx del batlle, col·legis, el transport públic, equipaments municipals i, fins i tot, domicilis particulars. Les entrades són gratuïtes, però cal demanar-les amb antelació a la web.

Segons la regidora de Participació Ciutadana i Coordinació Territorial, Eva Frade, la iniciativa vol donar resposta a la reivindicació de portar més actes de les festes als barris. ‘És una idea que uneix la nit d’espectacle teatral amb un format innovador’, va destacar.

L’assessor musical de la revetlla de Sant Sebastià, Miquel Ferrer (de Rata Cultura Expandida), va explicar que a cada districte hi hauria un punt de trobada, on tocaria el grup de música For Nickels & Dime, i allà, un guia els recolliria i els duria als espais on es farà cada obra.

Dissabte, el punt de trobada serà la plaça de santa Eulàlia; diumenge, la plaça dels Nins; el divendres 18,  el casal de barri de Son Cotoner; el dia 20, el parc de can Simonet; i el 21, la plaça de la parròquia del Crist Rei.

Mishima i Celtas Cortos, entre els grups destacats
La revetlla començarà amb les tradicions d’arrel. Gegants, glossadors, ball de bot i el Drac de na Coca seran l’avantsala de l’encesa del fogueró a la plaça Major. Les activitats començaran a les 18.00, fins a les 20.30, quan hi haurà l’actuació de l’escola de ball Calabruix. Els seguiran el folc de Galivança, L’équilibriste, i Elkin Robinson.

La plaça de Joan Carles I serà dedicada al pop-rock. Hi tocaran els joves Go Cactus, el quartet Ombra, Mishima i el grup d’indie-rock Niños Mutantes. També hi haurà pop a la plaça d’Espanya. A les 21.30, la música començarà amb Bruno Sotos i continuarà amb els Celtas Cortos. Els seguiran Xriz i el punxa-discs Juan Campos, que farà sonar música dels anys setanta, vuitanta i noranta.

A la plaça de la Reina, hi haurà flamenc i rumba. El cantautor José Antonio Parra Estrada, el Parra, començarà a les 20.30 i el seguiran Kiko Veneno, la jove Suu i la banda Zelisko. El carrer de Jacint Verdaguer serà l’espai de la música urbana amb Trigga, Brisa Fenoy, Babi Blackbull i la Phussyon live band, que estarà acompanyada pels audiovisuals de l’artista Alona Vinç.

La música swing i el rockabilly ompliran la plaça de l’Olivar amb els Hi Hats Swing i els ballarins Lindy Hop, la big band Glissando i el trio Black Cats. A la plaça de Cort començaran amb una jam session de One PAC & Fellows. El jazz continuarà amb Júlia Colom, Masé Jara Quintet i la Nayla Yenquis Group.

La plaça de la Feixina serà l’espai per als amants de la música electrònica. EMEA, nom artístic del jove productor Miquel Alzanillas, començarà a les 21.00 i anirà seguit del grup Anímic, els Roñatron i els punxa-discs Philantropic.

A banda, a la plaça d’Espanya hi haurà els escenaris de Los 40, amb actuacions com les de David Otero, Dani Fernández i Mark Dayle dissabte i el de la COPE, diumenge 20, amb Afters Suns, The Turners i La Mari i Javi Medina. El dissabte 26 de gener, Obeses, Elefentes i els punxa-discs Stevan Chaves i Biel Castell actuaran a la festa d’Europa FM.

Els actors de ‘Mai neva a ciutat’ faran el pregó
Esther López, Maria Bauçà i Josep Orfila —Neus, Carme i Lluís a la sèrie ‘Mai neva a ciutat’— seran els encarregats de fer el pregó de Sant Sebastià dissabte a les dotze del migdia a la plaça de Cort. ‘Una sèrie de ficció feta aquí, exportada a TV3 i a Filmin i que és un poema audiovisual de Palma que abraça des de la generació mil·lennista fins als nostàlgics. Crec que és una sèrie que ha generat vincle i sentiment i és això mateix que nosaltres volem que generin les festes’, va dir el batlle, Antoni Noguera.‘És molt emocionant per nosaltres’, explicava Esther López: ‘Jo som de Palma i és un honor enorme i un gran reconeixement poder utilitzar la sèrie per a fer un pregó. Serà un poc punyent, un poc divertit i així com haurien de ser els pregons aprofitant els altaveus que ens dóna l’ajuntament.’

Tot seguit, a les 12.45, començarà el pregó infantil càrrec de Caterina Valriu, amb el ball dels Capgrossos creat per l’Escola de Música i Danses de Mallorca i l’acompanyament musical de la batucada Nam Sobrats.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any