La Festa de la Música Coral reuneix les agrupacions de cant més prestigioses del Principat

  • Durant el concert s’estrenaran vuit obres i s’interpretaran peces nacionals i internacionals

VilaWeb
Redacció
20.02.2020 - 17:11
Actualització: 20.02.2020 - 18:46

Les corals catalanes es reuneixen aquest cap de setmana al Palau de la Música per celebrar la Festa de la Música Coral. El certamen vol impulsar la creació de música coral en l’àmbit nacional i internacional i recuperar el patrimoni musical de compositors catalans d’èpoques anteriors. Durant el concert de diumenge, s’estrenaran vuit obres premiades en el III Concurs Internacional de Composició Coral de l’Orfeó Català i els VIII Premis Catalunya de Composició Coral, com per exemple ‘CXLVI’, de Laura Gustovska, ‘Unes flors que s’esfullen’, de Bernat Giribet Sellart, i ‘Mare vull casar-me‘, de Sergi Bosch Alcaina. També es farà un homenatge al compositor Carles Guinovart amb l’obra ‘Parets de llum.  

La Festa de la Música Coral, que es fa cada dos anys, va ser recuperada per l’Orfeó Català el 2016. La primera vegada que la van organitzar va ser el 1904, inspirats en els Jocs Florals de poesia de Barcelona. La intenció era promoure la creació de noves corals i orfeons per tal de fer créixer el nombre d’autors catalans. La festa es va fer durant divuit anys, fins al 1922.

La celebració s’ha adaptat a l’època actual i les formacions corals que hi participen enguany són: el Cor Bruckner Barcelona, el Cor Femení Voxalba, el Cor Infantil de l’Orfeó Català, que serà l’encarregat d’obrir el concert, i el Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana. A part de les peces premiades, també s’interpretaran cançons de Narcisa Freixas, Albert Guinovart, Rakhmàninov i Randall Stroope, Milhaud i Vila i Casañas.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any