Fem conserva de tomàquet cuit

  • Un recurs per a preparar plats del menú diari amb més rapidesa però sense perdre qualitat

VilaWeb
Neus Cuscó
09.09.2017 - 22:00

Ingredients:
5 kg de tomàquets de pera
2 cebes grosses
3 grans d’all
oli, sal,
1 culleradeta de sucre

Elaboració:
En una olla fonda posem un raig d’oli i sofregim les cebes tallades a trossos. Quan comencen a rossejar, tirem els grans d’all a trossets.
Mentrestant, posem els tomàquets en un bol amb aigua una bona estona, sense el capoll. Els fem a trossos.
Tirem tot el tomàquet trossejat a l’olla i el remenem per a evitar que s’enganxi. Afegim el sucre per a matar-ne l’acidesa i salem.
Quan els tomàquets comencin a bullir, abaixem el foc i els remenem de tant en tant. Ho fem coure al voltant d’una hora. La salsa ha de quedar espessa.
Un cop cuita la salsa, deixem que reposi i es refredi. Després la passem per un passapuré per eliminar les pells i les llavors.
Els pots, nets, de 350 g, els omplim amb la salsa de tomàquet. Surten uns deu pots. Els tapem ben tapats i els posem al bany maria durant vint minuts (comptant des que comença a bullir l’aigua). Els deixem refredar dins del cassó amb l’aigua i quan siguin freds els eixuguem i els etiquetem. Podem guardar els pots de tomàquet al rebost, es conserven durant mesos.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any