Falange

Els partits ultres Falange i Democracia Nacional (DN) s’han sumat a Vox i dilluns vinent també volen fer un acte al Parlament Europeu. Els tres partits d’extrema dreta han anunciat la seva presència a l’Eurocambra després que el seu president, Antonio Tajani, censurés la conferència dels presidents Carles Puigdemont i Quim Torra.

Tajani, ‘un gran amic d’Espanya’ al Parlament Europeu

La intenció de la Falange i DN és fer una conferència de premsa titulada ‘El futur de les forces patriòtiques reals a Espanya per la unitat i la llibertat’. A més dels dirigents espanyols d’aquests partits d’extrema dreta, és prevista l’assistència de l’eurodiputat ultra alemany Udo Voigt. Volen presentar la seva candidatura a les eleccions europees.

Un grup d’eurodiputats ja ha fet arribar una carta a Tajani, explicant el caràcter feixista i franquista d’aquestes formacions, i demanant explicacions d’acord amb quins arguments es pot autoritzar la presència de Pedro Chaparro, president de Democracia Nacional i condemnat per l’assalt de Blanquerna, i en canvi, ha vetat als presidents Carles Puigdemont i Quim Torra.

Tajani tampoc ha donat  resposta encara sobre l’acte de Vox després que l’eurodiputada del BNG Ana Miranda demanés que també el suspengués. A la carpeta de Vox ara s’hi suma la petició de la Falange i de DN.

Ana Miranda: ‘Tajani no exerceix el reglament de la cambra amb neutralitat’

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb