La xarxa social reconeix, sota pressió, haver estat lenta en reaccionar a les manipulacions

Facebook va reconèixer ahir el seu paper ‘corrosiu’ per a la democràcia en un apuntament al bloc oficial, fet per Samidh Chakrabarti, el director de producte de l’empresa. Chakrabarti afirma que les xarxes socials en el millor dels casos serveixen ‘per a expressar-nos i actuar’ i en el pitjor ‘per a divulgar desinformacions i tenir un efecte corrosiu sobre la democràcia’.

La generalització a les xarxes socials no evita però que el text sigui una completa autocrítica del paper jugat per Facebook ja que en el mateix text l’empresa reconeix ‘haver estat massa lenta’ a l’hora de reconèixer la influència russa en les eleccions americanes a través seu.

Aquest reconeixement del paper negatiu jugat per Facebook arriba després que Mark Zuckerberg anunciés que el seu objectiu pel 2018 és ‘arreglar Facebook’. Zuckerberg està molt preocupat per l’impacte de les crítiques que han anat acumulant-se sobre el paper de Facebook i la seva mala influència sobre la democràcia i el benestar dels seus usuaris.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]