Aquest cap de setmana la Central del Circ organitza l’Extended Performance, una mostra bianual de creacions del circ contemporani més innovador. La mostra permet a les companyies provar els seus treballs davant de públic en un espai íntim, de petit format i que permet la interacció i el contacte directe amb els espectadors. Així l’experiència serveix als artistes per avançar en els seus respectius processos de creació.

Enguany l’esdeveniment compta amb la presència de la companyia franc-sueca Lazuz, el duet franc-argentí Débile Emmental i la belga Melissa Roces, de la Compagnie HikéNunk. La dificultat que comporten certes relacions, la soledat, les convencions socials i els tabús són alguns dels temes que tracten aquestes tres companyies en els seus espectacles. Cadascuna d’elles fa ús de tècniques i formes d’expressió diverses com el moviment del cos, els malabars, les acrobàcies i altes dosis de sentit de l’humor.

Així la companyia Lazuz presenta un espectacle que es diu com ells: ‘Lazuz’, un mot que significa moure’s en hebreu. La peça és una trobada dinàmica entre un acròbata i un malabarista que intenten col·laborar l’un amb l’altre i s’adonen que no sempre és fàcil. Entre el joc i la confrontació, aquest treball de creació revela una sinergia inusual i maldestra.

La proposta de Débile Emmental, el duet format pels artistes Mariano Rocco i Tom Collin, es diu ‘Ternura y chocolate’. Proposen una peça de manipulació estranyament divertida i tendra que parla d’una complicada i misteriosa relació entre dos personatges durant una festa d’aniversari.

Finalment l’acròbata aèria Melissa Roces, de la Compagnie HikéNunk, presenta ‘Petite Fuite’. És un espectacle que neix de la col·laboració amb adolescents i que combina parts en solitari amb escenes col·lectives interpretades per joves amateurs. ‘Petite Fuite’ posa a escena la realitat de la vida de les dones i desactiva tabús amb sentit de l’humor i sensibilitat tot qüestionant i burlant-se dels límits de l’acceptable i l’inacceptable.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.