El dirigent bolivià Evo Morales ha arribat aquest matí a l’Argentina, en condició de refugiat polític, després d’haver renunciat al càrrec pel pronunciament de l’exèrcit en contra seu i d’haver-se exiliat durant un mes a Mèxic.

El president mexicà Andrés Manuel López Obrador va oferir-se a donar-li asil polític, però finalment Morales ha decidit anar fins a l’Argentina, per la proximitat al seu país i perquè estan els seus fills, Evaliz i Álvaro. En les pròximes eleccions de Bolívia, serà el director de campanya del seu partit, el Moviment al Socialisme i ara resta a l’espera d’obtenir l’estatus de refugiat polític.

Un factor clau ha estat també la victòria electoral del peronista Alberto Fernández, ja que l’anterior president, Mauricio Macri, es va negar a rebre’l arran de la crisi boliviana.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.