Quinze persones han estat evacuades per picor als ulls i a la gola de l’escorxador de Le Porc Gourmet, a Santa Eugènia de Berga. Encara hi ha vint-i-cinc persones per avaluar que estan sent ateses pel Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) al mateix lloc. La barreja de dues substàncies ha provocat un ambient irritant. En concret es tracta de clorur fèrric i hipoclorur sòdic. Quatre dotacions dels bombers s’han activat a les 8.35 hores i han apartat el bidó de 1.000 litres que conté la barreja. Han ruixat tot l’entorn per dissipar la substància de l’atmosfera. Ara queden tres vehicles treballant-hi mentre el SEM, que hi ha desplaçat nou ambulàncies, atén els treballadors de l’escorxador i d’altres empreses del costat.

Nou persones han estat traslladades a l’Hospital de Vic i sis més al CAP de Santa Eugènia de Berga, cap d’elles està greu.

L’escorxador, ja totalment ventilat, ja torna a estar operatiu.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb