ACN Barcelona.-La poeta i escriptora Eva Baltasar (Barcelona, 1978) ha guanyat el Premi Llibreter de literatura catalana amb el seu debut en la prosa ‘Permagel’ (Club Editor), una novel·la “amb clara influència poètica” que narra l’evolució d’una lesbiana de tendència suïcida. El certamen també ha premiat ‘Teoria general de l’oblit’ (Edicions del Periscopi) de José Eduardo Agualusa en la categoria d’Altres literatures, una obra que reconstrueix la història recent d’Angola amb una narració basada en un personatge real que “ensenya el poder paralitzador de la por”. Així mateix, ‘Frank. La increïble història d’una dictadura oblidada’ (Dib Buks) de Ximo Abadía ha estat distingit com a millor àlbum il·lustrat. Abadia il·lustra gràficament la dictadura amb colors plans i figures geomètriques. El Gremi de Llibreters de Catalunya ha entregat aquest dijous el premi V Memorial Pere Rodeja a la llibretera Montse Porta de la llibreria Jaimes i a la periodista, traductora i filòsofa Valèria Gaillard.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb