Eurodiputats de la Plataforma Diàleg UE-Catalunya seguiran ‘in situ’ el 21-D

  • Com a mínim tres membres de l'Eurocambra observaran els resultats electorals en una missió no oficial

VilaWeb
ACN
18.12.2017 - 17:22
Actualització: 18.12.2017 - 18:02

La Plataforma Diàleg UE-Catalunya, que agrupa una trentena de membres del Parlament Europeu, enviarà una representació a Catalunya durant les eleccions del 21-D, segons que ha pogut saber l’ACN. Com a mínim, tres eurodiputats membres d’aquest grup, creat a final de novembre per promoure una negociació entre Catalunya i Espanya i impulsar un rol més destacat de la Unió Europea en el conflicte, faran d’observadors de les votacions.

Tot i que no és cap missió oficial, els eurodiputats hi van en representació de la resta de membres de la plataforma, de la qual formen part representants de tots els grups polítics tret del PP i l’extrema dreta. Els observadors, en aquest cas, seran els belgues Sander Loones i Mark Demesmaeker i la irlandesa Martina Anderson.

Una altra delegació de la Plataforma Diàleg UE-Catalunya també anirà demà a Madrid, a la presó d’Estremera, per denunciar els entrebancs burocràtics que han patit per poder visitar el vice-president Oriol Junqueras i el conseller Joaquim Forn, tots dos cessats arran del 155. Entre els participants al grup Diàleg UE-Catalunya, hi ha membres del partit socialdemòcrata, com la seva vice-presidenta, Tanja Fanjon; del liberal, com Ivo Vajgl; dels Verds, com el francès José Bové, l’eslovè Igor Soltes, la sueca Bodil Valero, l’estonià Indrek Tarand, i el belga Bart Staes; i de l’Esquerra Unitària, com els irlandesos Lynn Boylan, Martina Anderson i Matt Carthy, les italianes Barbara Spinelli i Eleonora Forenza, la francesa Marie-Pierre Vieu i la letona Tatjana Zdanoka.

Pels conservadors i reformistes europeus, hi ha els flamencs Mark Demesmaeker i Sander Loones, i també hi participen els catalans Jordi Solé i Josep Maria Terricabras (ERC) i Ramon Tremosa (PDECat). Izaskun Bilbao (PNB) i Josu Juaristi (Bildu) també en formen part, així com la gallega Lidia Senra i l’escocès Ian Hudghton.

La Plataforma Diàleg UE-Catalunya es va crear per reclamar l’alliberament de tots els presos polítics i socials catalans, la fi de l’article 155 i la intervenció de la Unió Europea en el conflicte per a trobar una ‘solució negociada’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any