Eurecat

El Registre de Fundacions de la Generalitat ha inscrit la fusió de la Fundació del Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci (PCTTOC) – impulsat per la Universitat Rovira i Virgili, l’Ajuntament de Vila-seca i la Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de la Província de Tarragona – amb Eurecat Centre Tecnològic de Catalunya, per la qual cosa ‘consolida la seva integració, enfocada a impulsar la innovació i competitivitat de les destinacions i de les empreses turístiques’.

En un comunicat, han explicat que aquesta integració suposa la creació del Departament d’Innovació Turística d’Eurecat i ‘reforça el posicionament del centre tecnològic com un dels més importants del sud d’Europa’.

El president d’Eurecat, Xavier Torra, ha destacat que la fusió ‘millora el posicionament d’Eurecat en un sector tan estratègic per a l’economia catalana com és el turístic’, i ha assenyalat l’impacte que tindrà en l’aportació de coneixement turístic en el teixit empresarial mitjançant la innovació tecnològica.

El director general corporatiu i d’operacions d’Eurecat, Xavier López, ha sostingut que aquesta operació permetrà ‘arribar a més empreses turístiques i potenciar la innovació, la competitivitat i la sostenibilitat de les destinacions, de l’activitat i dels recursos turístics’.

A més, el director científic de la Fundació PCTTOC, Salvador Anton Clavé, considera que la integració suposarà la consolidació a Catalunya d’un espai d’innovació ‘orientat a promoure l’aplicació de tecnologies, intel·ligència de mercats i sistemes d’informació en l’àmbit del turisme, l’oci i altres activitats relacionades com la cultura o els esdeveniments’.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb