Almenys 23 persones han mort i 20.000 han estat evacuades a causa de més d’una vintena d’incendis forestals a l’estat de Califòrnia, a l’oest dels Estats Units. Les flames han travessat els comtats de Napa, Sonoma, Lake, Mendocino, Yuba, Nevada, Calaveras i Butte. D’ençà de diumenge a la nit, han destruït unes 2.000 cases i han cremat unes 68.700 hectàrees, segons The New York Times.

El governador de Califòrnia, Jerry Brown, ha declarat l’estat d’emergència als comtats de Napa, Sonoma i Yuba a causa de l’amenaça per a milers de cases. Així mateix, ha informat que almenys 8.000 bombers s’havien activat en diversos punts de l’estat per mirar d’apagar el foc. Les autoritats també han enviat una trentena d’avions cisterna i més de setanta helicòpters a les àrees més afectades.

El governador ha manifestat que les condicions meteorològiques extremes, com els vent fort, han afavorit la propagació del foc. ‘És una situació molt seriosa, avança molt ràpidament. La calor, la falta d’humitat i el vent fan que la situació sigui molt perillosa’, ha dit. El president dels Estats Units, Donald Trump, ha aprovat l’enviament d’ajut per a la recuperació de la zona afectada.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]