Almenys 23 persones han mort i 20.000 han estat evacuades a causa de més d’una vintena d’incendis forestals a l’estat de Califòrnia, a l’oest dels Estats Units. Les flames han travessat els comtats de Napa, Sonoma, Lake, Mendocino, Yuba, Nevada, Calaveras i Butte. D’ençà de diumenge a la nit, han destruït unes 2.000 cases i han cremat unes 68.700 hectàrees, segons The New York Times.

El governador de Califòrnia, Jerry Brown, ha declarat l’estat d’emergència als comtats de Napa, Sonoma i Yuba a causa de l’amenaça per a milers de cases. Així mateix, ha informat que almenys 8.000 bombers s’havien activat en diversos punts de l’estat per mirar d’apagar el foc. Les autoritats també han enviat una trentena d’avions cisterna i més de setanta helicòpters a les àrees més afectades.

El governador ha manifestat que les condicions meteorològiques extremes, com els vent fort, han afavorit la propagació del foc. ‘És una situació molt seriosa, avança molt ràpidament. La calor, la falta d’humitat i el vent fan que la situació sigui molt perillosa’, ha dit. El president dels Estats Units, Donald Trump, ha aprovat l’enviament d’ajut per a la recuperació de la zona afectada.

Missatge de Vicent Partal

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb