coronavirus

L’investigador Oriol Mitjà, que dirigeix el primer assaig clínic contra el coronavirus 2019 al país, diu que l’estat espanyol només ha diagnosticat el 5% dels casos reals de la Covid-19. És a dir, segons les seves estimacions, a l’estat hi ha unes 560.000 persones infectades.

Joe Brew: ‘Tenim més eines per a lluitar i no les fem servir’ 

Mitjà contraposa l’actuació espanyola amb la d’Alemanya, que de seguida va començar a fer la prova per a detectar el virus en tothom qui presentava símptomes lleus. D’aquesta manera han detectat el 69% dels casos i han evitat una propagació descontrolada del virus.

Alhora, Mitjà diu que a l’estat espanyol la mortalitat a causa del virus, que és d’un 6%, és una sobreestimació. Segons ell, la mortalitat voreja el 0,3% com a Alemanya, però passa que la majoria de casos no han estat detectats.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb