aeroport

L’informe que va encomanar la cambra de comerç sobre la possibilitat de construir un aeroport a Andorra indica que el projecte és viable i que satisfaria les necessitats que pot tenir el país en l’àmbit aeroportuari. L’estudi va ser encarregat a una empresa francesa que va fer un desenvolupament dels treballs per parts. En aquesta metodologia, si no se superava una de les parts ja no es continuava. S’ha avaluat la llargada de la pista i el tipus d’avió que hi podrà aterrar, després l’emplaçament amb l’impacte ambiental i, finalment, la contaminació acústica que podria originar.

El primer punt era l’emplaçament. Concretament, se situaria entre les Bordes d’Envalira i Grau Roig amb una pista d’uns dos quilòmetres i mig, força més llarga que no la de l’aeroport de la Seu d’Urgell, la proposta d’Andorra aquests darrers anys però que continua pendent que s’hi desencalli l’operativa amb GPS. L’estudi indica que el lloc és viable i que permetria que hi aterressin avions d’una grandària i capacitat de vol suficient perquè arribessin de països llunyans. L’empresa encarregada de fer l’estudi va ser NavBleu, filial d’Airbus, i la cambra va destinar-hi uns cent mil euros.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als quinze mil subscriptors voluntaris, que amb el suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.