Robert Zemeckis, director de Forrest Gump i que actualment prepara una nova versió de La maledicció de les bruixes, torna a protagonitzar les estrenes cinematogràfiques de la setmana amb Bienvenidos a Marwen. En aquest cas, un nou projecte amb Steve Carell com a protagonista i basat en fets reals. La cinta es caracteritza per fer servir una tècnica que barreja la imatge real amb l’stop-motion. Aquesta setmana també s’estrena Van Gogh, a las puertas de la eternidad, que se centra en la vida del pintor holandès, a qui dóna vida Willem Dafoe. I en català, es pot veure el film d’aventures franco-danès Professor a Groenlàndia, que va competir en la secció oficial de documentaris internacionals del festival de Sundance.

Welcome to Marwen (Bienvenidos a Marwen). Direcció: Robert Zemeckis. Intèrprets: Leslie Mann, Diane Kruger, Janelle Monáe; Steve Carell, Merritt Wever, Neil Jackson. Gènere: Drama. Esbós: Després d’una agressió que el deixa en coma nou dies, Mark Hogancamp es desperta amb amnèsia i no sap ni qui és ni què li va passar. Com a teràpia, reconstrueix la seva vida amb unes maquetes i figures de la II Guerra Mundial. Basat en fets reals.

At Eternity’s Gate (Van Gogh, a las puertas de la eternidad). Direcció: Julian Schnabel. Intèrprets: Emmanuelle Seigner, Anne Consigny, Amira Casar; Willem Dafoe, Rupert Friend, Oscar Isaac. Gènere: Drama. Esbós: França, 1886. El pintor post-impressionista holandès Vincent Van Gogh es trasllada a França, on entra en contacte amb diversos membres de l’avantguarda artística, com ara Paul Gauguin. Una època en la qual va pintar les obres mestres espectaculars que avui es poden reconèixer a tot el món.

Professor a Groenlàndia (Une année polaire). Direcció: Samuel Collardey. Intèrprets: Ina-Miriam Rosenbaum, Hanne Hvidegaard, Flavia Kristiansen; Anders Hvidegaard, Asser Boassen, Thomasine Jonathansen. Gènere: Aventures. Esbós: Anders, un professor acabat de llicenciar, deixa la seva Dinamarca natal a la recerca d’una aventura laboral a Grenlàndia. Quan hi arriba, se sent estrany i allunyat dels seus habitants, que són una comunitat molt tancada. Gràcies a una sèrie de circumstàncies curioses, Anders qüestionarà les seves conviccions centreeuropees i acceptarà el seu nou estil de vida polar. En català.

Please Stand By (Larga vida y prosperidad). Direcció: Ben Lewin. Intèrprets: Dakota Fanning, Alice Eve, Toni Collette; Dan Cordell, Tony Revolori, Michael Stahl-David. Gènere: Comèdia. Esbós: Wendy Walcott és una noia que pateix autisme i sent una gran fascinació per la mítica sèrie de ciència ficció ‘Star Trek’. Per demostrar que es pot cuidar tota sola, s’escapa de la clínica on viu i emprèn un llarg viatge per a presentar un guió de ‘Star Trek’ escrit per ella mateixa en un concurs d’escriptura.

Feedback. Direcció: Pedro C. Alonso. Intèrprets: Ivana Baquero, Alana Boden; Eddie Marsan, Paul Anderson, Richard Brake. Gènere: Enjòlit. Esbós: L’estrella radiofònica Jarvis Dolan condueix un programa sarcàstic que s’emet cada nit. Un dia, dos individus emmascarats entren per la força a l’emissora amb l’amenaça que si Jarvis i el seu equip no segueixen les seves instruccions, els mataran a tots. La indicació més important és que l’emissió del programa continuï de manera que els oients no sospitin què passa.

Missatge de Vicent Partal

És molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell i el compromís de VilaWeb, únicament amb la publicitat. Per això necessitem encara molts subscriptors nous per a arribar a un punt de tranquil·litat empresarial que ens permeta de sentir-nos definitivament forts i que allunye qualsevol ombra de dificultats per al diari. Per a vosaltres és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot. Podeu fer-vos subscriptors de VilaWeb en aquesta pàgina o telefonant al 934 426 439.

Vicent Partal
Director de VilaWeb