Grande-Marlaska

Després de les accions multitudinàries convocades pel Tsunami Democràtic, el ministre d’Interior espanyol, Fernando Grande-Marlaska, ha assegurat que les forces de seguretat de l’estat investiguen el moviment. ‘Acabarem sabent qui hi ha darrere’, ha dit en una entrevista a TVE.

Sobre l’actuació policíaca a la T1, ha assegurat que va ser ‘més que proporcional, necessària i idònia’. Segons ell, els manifestants van tirar tanques i extintors al cordó policíac, fet que justifica les càrregues i la brutalitat dels agents. A més, ha destacat la cooperació entre els Mossos i la policia espanyola.

Sobre l’acció de blocar l’aeroport, Grande-Marlaska ha dit que va ser ‘un acte il·legítim per mirar de paralitzar una infrastructura crítica’. No ha volgut comparar la situació de Barcelona amb la d’Hong Kong perquè el blocatge no va ser total. I fins i tot ha amenaçat els manifestants: ‘Prendre un aeroport i ocupar les pistes no és cap broma. És una conducta criminal seriosa en la qual es posen en risc molts béns del conjunt de la societat.’

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.