ACN València .-Esquerra Republicana del País Valencià (ERPV) i Esquerra Valenciana, formació que formava part del Bloc Nacionalista Valencià, han acordat treballar orgànicament de manera conjunta. Així ho va donar a conèixer el president d’ERPV Josep Barberà durant l’Aplec del Puig, anunciant que amb l’acord la seva formació “es converteix en el pal de paller de l’independentisme valencià i Esquerra Valenciana serà la segona pota d’aquest pal de paller”. Per la seva part, el membre del consell polític d’Esquerra Valenciana, Jaume Ferrà, va indicar en el seu discurs que l’acord suposa ” mirar-nos com a poble i avançar, en el sentit més fusterià” i que la decisió de deixar el Bloc s’ha produït “quan Compromís (coalició de la qual forma part) ha començat a involucionar”.

El tradicional Aplec del Puig, celebrat a la ‘Muntanyeta de la Patà’, enguany ha parat especial atenció a la figura de Joan Fuster en el 25é aniversari de la seva mort, amb la participació de Tomàs de los Santos qui ha interpretat l’adaptació del poema “Criatura dolcíssima” del mestre de Sueca.Tot i l’amenaça de grups de radicals d’ultradreta, l’Aplec s’ha celebrat amb total normalitat, amb la participació d’unes 300 persones. El portaveu nacional de les Joventuts d’Esquerra Republicana, Pau Morales, va destacar el paper que els joves en el procés català i va posar el poble valencià com a exemple de resistència “Vosaltres heu sigut referent del que és la lluita contra les actituds feixistes des de fa anys, ha dit. Per la seva banda la diputada al Congrés d’Esquerra Republicana, Teresa Jordà, ha fet un al•legat de la República Catalana recentment proclamada i de l’actitud violenta del govern espanyol “Hem proclamat la República Catalana i el que ens ha mostrat és el que molts ja sabíem: la cara oculta de l’Estat espanyol demofòbic i autoritari que et deixa tenir un projecte polític sempre que no el vulguis exercir”.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb