La portaveu del grup municipal del PP a l’Ajuntament de Madrid, Esperanza Aguirre, ha dimitit avui arran de l’escàndol de corrupció que afecta el partit. ‘Em sento enganyada i traïda’, ha dit en una compareixença de premsa breu. ‘Assumeixo la responsabilitat que em correspon per no haver vigilat Ignacio González. Per no haver descobert abans això que ara han descobert la guàrdia civil i el jutge’, ha afegit.

L’anomenada operació Lezo, en què s’investiga la malversació de fons i emblanquiment de capitals en una empresa pública de gestió d’aigües, ha portat a la presó l’ex-president de la comunitat Ignacio González, que havia estat la mà dreta d’Aguirre.

Avui, la direcció del PP ha assegurat que no havia pas pressionat Aguirre perquè dimitís. El portaveu, Pablo Casado, ha dit que la decisió l’havia de prendre personalment l’ex-presidenta. Tanmateix, diaris de Madrid explicaven que el PP esperava la dimissió d’Aguirre avui mateix.

Un rumor que es confirma
D’ençà de la detenció de l’ex-president de Madrid Ignacio González, hi ha hagut molt soroll en relació amb el moment en què Esperanza Aguirre prendria una decisió sobre el seu futur. Divendres mateix, quan s’esperava l’ingrés a presó de González, corria la brama que plegaria llavors, després de fer-se pública la decisió del jutge Eloy Velasco, un rumor que no ha cessat durant el cap de setmana.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb