Espanya ha tancat amb la Xina un contracte de compra de material sanitari per 432 milions d’euros, que inclou l’adquisició de 550 milions de màscares, 950 respiradors, 5,5 milions de proves ràpides del coronavirus 2019 i onze milions de guants.

Ho ha anunciat el ministre de Sanitat espanyol, Salvador Illa, qui ha volgut subratllar: ‘No hi ha hagut cap confiscació ni retenció de materials, no n’hi ha hagut i no n’hi haurà.’ I ha afegit que l’executiu de Pedro Sánchez continuaria donant suport a ‘totes les accions de compra que facin les comunitats autònomes’.

El primer govern que va recórrer a la Xina va ser el del País Valencià, tal com va anunciar dilluns Ximo Puig. L‘avió amb material sanitari per al sistema de salut valencià va aterrar ahir a l’aeroport de Saragossa. A aquest avió, s’hi afegirà un altre que previsiblement arribarà el cap de setmana, juntament amb l’encàrrec de nous enviaments per a la setmana vinent.

 

VilaWeb necessita el vostre suport

El dret d'informació és indiscutible i, en dies com aquests que vivim, que tothom hi pugui tenir accés és més necessari que mai. A VilaWeb treballem de sempre per donar la millor informació possible amb accés lliure, sense barreres de pagament. Simplement demanem als qui pugueu i vulgueu pagar que ens ajudeu fent-vos-en subscriptors, per poder garantir la continuïtat i la independència del diari.

Trobareu més informació sobre les subscripcions en aquesta pàgina.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb