El Comitè Olímpic Internacional (COI) i el Comitè Olímpic Espanyol (COE) han expressat avui la seva ‘màxima i pública satisfacció’ per la decisió del govern espanyol de concedir visats als esportistes kossovesos i de permetre’ls de competir sota el seu himne i bandera en les competicions internacionals que es disputen a l’estat espanyol, com estableix el protocol olímpic.

En virtut d’aquesta resolució, que va ser transmesa ahir pel ministre d’Afers Estrangers espanyol, Josep Borrell, el govern de Pedro Sánchez donarà el visat a les delegacions esportives de Kossove que competeixin a l’estat espanyol, i ‘les autoritzarà a emprar els símbols nacionals propis, himne i bandera, d’acord amb el protocol olímpic’.

‘D’aquesta manera, s’assegura que els esportistes de Kossove puguin participar en igualtat de condicions que la resta dels esportistes dels 206 comitès olímpics nacionals reconeguts pel COI’, destaquen en un comunicat conjunt el COI i el COE.

‘Una vegada més, el COI i el COE volen incidir en el paper fonamental que té l’esport i el moviment olímpic en la construcció d’una societat més integradora i justa, en la qual el diàleg i el respecte són els fonaments i principis fonamentals’, acaba dient el comunicat.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb