Cinc persones pel cap baix ha mort després que el volcà Whakaari —situat a la costa septentrional de l’Illa Nord de Nova Zelanda— hagi entrat en erupció de manera imprevista. Les autoritats han assegurat que encara no han pogut confirmar les nacionalitats de les víctimes mortals. A més, han informat que encara hi ha ‘un nombre indeterminat de desapareguts’. En aquest sentit, la policia creu que no hi ha més supervivents a l’illa.

John Tims, cap de l’operatiu d’emergència, ha explicat en una conferència de premsa que l’illa està coberta de cendres i material volcànic. Després de l’explosió, la columna de fum s’ha elevat fins els 1200 metres d’altura. ‘Ara mateix és massa perillós per a la policia i els equips de rescat anar a l’illa’, ha afegit.

Whakaari, tot i que està inhabitada, cada any és visitada per més de 10.000 turistes. Fins ara, vint-i-tres persones han pogut ser evacuades, entre les quals les cinc víctimes mortals. Les autoritats creuen que menys de cinquanta persones eren a l’illa en moment de l’erupció. El volcà no entrava en erupció d’ençà de l’any 2001.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.