La portaveu d’ERC, Marta Vilalta, ha dit que l’estat de dret a Espanya està ‘tocat de mort’. ‘Els desprestigi internacional és absolut’, ha afirmat en referència al Constitucional i especialment per la polèmica dels darrers dies al Suprem per la sentència sobre l’impost de les hipoteques –finalment el 5 de novembre el ple haurà de fixar si el criteri definitiu és que el pagui el client o el banc.

‘El sistema dicta sentències ad hoc dels qui volen decidir-hi, com el cas dels bancs, que en 24 hores han estat capaços d’intercedir per canviar una decisió d’aquesta magnitud’, ha lamentat Vilalta en una conferència de premsa. És en aquest context que la portaveu d’Esquerra s’ha preguntat si els jutges són ‘lliures’.

En aquest sentit, Vilalta ha lamentat que es justifiqui el possible canvi de criteri del Suprem sobre l’impost de les hipoteques per l’enorme repercussió social. ‘Com si en altres àmbits no hi haguessin decisions que han tingut repercussió social’, ha comentat. Així mateix, ha parlat de decisions judicials ‘desencertades’ i contràries al sentit comú com en el cas de la Manada.

En el cas dels presos polítics i la resta de dirigents polítics independentistes processats hi veu el cas ‘més flagrant’. ‘És un escàndol que pot acabar condemnant el propi estat espanyol’, ha dit.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb