Esquerra Republicana de Catalunya i Junts per Catalunya han tancat avui un acord per a governar conjuntament els quatre anys vinents a la Diputació de Lleida. L’ens el presidirà Joan Talarn, d’ERC, i cadascuna de les formacions tindrà dues vice-presidències i es repartiran les diferents àrees de govern.

L’acord estableix un nou ‘sistema de governança’ a la institució, ‘igualtat econòmica per a tots els pobles’, la creació d’una àrea dedicada al Pirineu i una rebaixa dels sous dels càrrecs electes, assessors i directius, entre altres aspectes.

JxCat i ERC, que sumen vint dels vint-i-cinc diputats, han exposat que es tracta d’un pacte ‘basat en el territori, en les comarques i en el suport als municipis’. El ple de constitució de la nova corporació supramunicipal tindrà lloc demà.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als quinze mil subscriptors voluntaris, que amb el suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.