ERC serà la força més votada a les eleccions del 21-D, seguida de Junts per Catalunya i PSC i Ciutadans, segons l’enquesta elaborada per l’Institut de Ciències Polítiques i Socials (ICPS) durant el mes de novembre. En intenció directa de vot, els republicans obtenen el 21,3% del suport del cens electoral, seguits de JxCat (12,6%), i després per PSC i Cs, que pràcticament empaten en vots (11,8% i 11,7%, respectivament). La CUP té en aquesta enquesta el 4,1% de suport i el PP, el 3%. La suma del vot independentista, sobre el cens, és del 38%, i la del vot unionista, del 26,5%. Catalunya en Comú obtindria el 9,7% del suport. Cal tenir en compte que en aquesta mateixa enquesta hi ha un 15,2% dels enquestats que diu que no sap qui votarà, i que un 4,3% diu que no votarà.

L’enquesta també mesura fins a quint punt l’augment de la participació que es preveu per al 21-D pot afectar els partits. I conclou que els més afavorits per l’augment de la participació serien, per aquest ordre, Ciutadans, el PSC i Catalunya en Comú. En canvi, entre els nous votants qui en trauria més profit seria ERC.

També demana sobre el resultat que obtindria avui un referèndum sobre la independència de Catalunya. El resultat és aquest: un 47,4% (del cens, no de la participació) diu que votaria sí; un 37,1%, no; un 10,3% no votaria; un 1,1% votaria en blanc i un 4,1% diu que no ho sap.

L’enquesta també demana sobre la declaració d’independència del 27 d’octubre: el 47,7% hi està molt en desacord o bastant en desacord. El 35,9% hi està molt d’acord o bastant d’acord. I hi ha un 14,1% que no hi està ni d’acord ni en desacord.

I sobre la intervenció de la Generalitat amb l’aplicació del 155, el 73,7% hi està en desacord, o molt o bastant. I un 14,8% hi està molt o bastant d’acord. El 8,9% diu que ni s’hi oposa ni ho aprova. El 50% dels qui diuen que votaran el PSC el 21-D s’oposen a la intervenció de la Generalitat per part del govern espanyol, un 32% l’aproven i un 16% que no s’hi manifesten. També gairebé un 30% dels votants de Ciutadans desaproven el 155 i un 18% dels del PP.

Vegeu ací tots els resultats del sondatge:

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb