La secretària general adjunta d’ERC, Marta Vilalta, ha exigit avui que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i el president de la Generalitat, Quim Torra, posin data ‘ja’ i convoquin la taula de negociació entre governs abans de març. ‘Probablement hauria de ser la setmana vinent’, ha dit. Vilalta ha insistit que la Generalitat ha de parlar de l’amnistia i del dret d’autodeterminació en aquesta mesa de negociació.

En una conferència de premsa, Vilalta ha defensat que la trobada entre executius s’ha de fer abans que la reunió de la Comissió Bilateral primer perquè el govern espanyol demostri que està disposat a abordar la resolució del conflicte català, i que ha d’aportar-hi les seves propostes. La portaveu republicana considera que el govern espanyol vol barrejar continguts, com assumptes econòmics, transferències pendents i greuges de Catalunya envers Espanya. ‘No ho permetrem’, ha afegit.

Respecte de la demanda de JxCat perquè hi hagi un mediador, Vilalta ha explicat que ERC és partidària de fer la primera reunió i de veure quins mecanismes han de garantir el compliment dels acords. ‘Deixem de parlar de la taula de negociació i posem-nos a treballar’, ha conclòs. ‘El que voldria el govern espanyol és no haver de convocar la taula de negociació. I els agradaria encara més que no l’haguessin de convocar perquè l’autoboicotem nosaltres mateixos. ERC no ho permetrà’, ha advertit.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb