BARCELONA, 19 (EUROPA PRESS)

ERC començarà aquest divendres la seva campanya a favor del ‘sí’ a la independència en el referèndum que el Govern té previst convocar després de l’estiu, i ho farà amb una simbòlica enganxada de cartells a Barcelona, ha explicat el partit en un comunicat.

L’acte començarà a les 21.30 hores i el protagonitzaran la secretària general de la formació, Marta Rovira, i el portaveu dels republicans, Sergi Sabrià, que enganxaran el primer cartell de la campanya en una columna publicitària.

Els republicans han situat aquest acte a la nit per respecte al fet que, en primer lloc, se celebri a les 19.00 hores l’acte central del Pacte Nacional pel Referèndum, que tindrà lloc en el Palau de Congressos de Catalunya de la capital catalana.

ERC entén que, una vegada el Pacte celebri el seu acte principal per exhibir que el referèndum és una demanda transversal a Catalunya, després ja pot iniciar la seva pròpia campanya per defensar el ‘sí’ en la consulta.

PRIMER ACTE

El primer acte de la campanya després de l’enganxada de cartells serà el dissabte 20 de maig en els jardins Josep Trueta de Barcelona i el protagonitzaran el líder d’ERC i vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, i el líder republicà a l’Ajuntament de Barcelona, Alfred Bosch.

A part d’ERC, diversos partits sobiranistes, com Demòcrates, el PDeCAT, la CUP i entitats sobiranistes com l’ANC també han anunciat les seves pròpies campanyes, i està per veure si aconsegueixen pactar una campanya unitària.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]