ACN Barcelona.-En una visita a l’Institut Obert de Catalunya (IOC), que cada any acull uns 30.000 estudiants, el conseller d’Ensenyament, Josep Bargalló ha explicat que s’ha començat a treballar per un decret que reguli la gestió i l’administració d’aquest centre d’ensenyament secundari a distància, tal com preveu la Llei d’Educació de Catalunya (LEC). Bargalló també ha destacat que el IOC pot ajudar en l’equitat i en la lluita contra la segregació escolar perquè és una ”eina” que ofereix una ”nova oportunitat” a determinats alumnes, però que sobretot, permet a estudiants que per horari o lloc de residència, no poden fer uns estudis, els puguin cursar independentment de les seves condicions.

Així, Bargalló ha reivindicat la gran oferta formativa que existeix i que pot permetre, per exemple, que alguns estudiants escullin matèries optatives que no s’ofereixen al seu centre. Decret de menjadorsBargalló també ha respost la carta de la FaPaC, la Federació d’Associacions de Pares i Mares de Catalunya, on li demana que canviï les bases del futur nou decret de menjadors per a mantenir la possibilitat que sigui les ampes qui gestionin el servei i no grans empreses. Bargalló recorda que hi ha informes jurídics que asseguren que tal com s’estan concedint ara aquestes gestions no estan fetes de manera correcta. Per Bargalló, el nou decret deixarà que sigui cada organisme decidir qui fa la gestió del menjador i si en un centre es decideix que són les famílies qui gestionen el menjador ho han de fer en base a un ordenament jurídic correcte.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb