ACN Barcelona.-La xarxa d’entitats Enllaçats per la Llengua ha anunciat una campanya per presentar mocions als Ajuntaments a favor de la reciprocitat plena i la constitució del Consell de l’espai de comunicació en català participat per les diferents administracions del domini lingüístic. La plataforma ha fixat com a principal objectiu del segon semestre de l’any 2017 continuar endavant amb la campanya per l’espai de comunicació en català. El col·lectiu ha volgut donar a conèixer la iniciativa la Diada de Sant Joan, “data simbòlica que lliga tot el territori en una celebració ancestral” amb la presència del foc provinent de la Flama del Canigó, segons indica el col·lectiu.

Entre els objectius que reclama Enllaçats hi ha assolir la plena reciprocitat de tots els canals en català. També treballar per a la creació del Consell de l’espai de comunicació en català amb la participació dels governs i dels ens de comunicació públics d’arreu del domini lingüístic. A més, l’obertura immediata de la nova RTVV (Corporació Valenciana de Mitjans Audiovisuals) com a mitjà públic, plural i en valencià. Proposar la coordinació, entre les diferents corporacions del territori de parla catalana, en matèria de coproduccions, traducció i doblatge. O afavorir la proximitat de la informació amb el restabliment de delegacions de TV3 com la de Perpinyà, a la Catalunya Nord.El col·lectiu espera que la cooperació en cultura de les administracions catalana, valenciana i balear subscrita a la Declaració de Palma tingui efectes d’importància a l’espai de comunicació en català, i que aquests acords s’estenguin a les institucions de la resta del domini lingüístic.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]