ACN Madrid.-El senador d’En Comú Podem, Òscar Guardingo, demanarà aquest dilluns a la comissió del 155 al Senat la compareixença del ministre d’Educació, Íñigo Méndez de Vigo, perquè doni explicacions sobre l’endarreriment de la convocatòria d’oposicions per cobrir 2.000 places de docent a Catalunya i aclareixi si serà el ministeri o el Departament qui finalment convoqui aquestes places. La publicació de l’anunci estava previst per a aquest novembre, segons va informar el Departament d’Ensenyament el 25 d’octubre, dos dies abans de l’aplicació de l’article 155 a Catalunya, i la celebració de les proves per al mes d’abril.

La compareixença que demanarà el senador Guardingo també servirà per aclarir una altra polèmica sorgida arran de la intervenció per part del Govern del PP de les diferents conselleries, com ha estat el nomenament del Secretari d’Escola Cristiana com a Director General d’Ensenyament. Miquel Mateo, nomenat el passat divendres per Consell de Ministres, serà responsable dels centres concertats i privats de Catalunya.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]