El Tribunal de Comptes espanyol executarà avui la fiança de 4,1 milions d’euros contra una trentena de persones per l’1-O. Si no s’aconsegueix reunir la xifra, l’òrgan judicial embargarà els sous i els béns dels represaliats. Segons que va informar la Caixa de Solidaritat, dijous passat s’havien recaptat 800.000 euros, és a dir, que encara faltaven 3,3 milions d’euros per cobrir. El número de compte per a fer les aportacions és el següent: ES31 3025 0001 1814 3361 5996.

La presidenta de l’Associació de Foment de la Caixa de la Solidaritat, Núria de Gispert, i el vice-president de l’entitat Ernest Benach han fet diverses crides perquè es facin més donacions. A més, han reclamat al tribunal que els doni més marge per fer el pagament, però encara no n’han obtingut resposta.

Altres entitats i persones, com ara l’Associació Catalana pels Drets Civils, s’ha afegit a la crida de la caixa:

Els afectats són els membres del govern Puigdemont i desenes d’alts càrrecs: Amadeu Altafaj, Dolors Bassa, Meritxell Borràs, Toni Comín, Joaquim Forn, Natàlia Garriga, Ignasi Genovès, Oriol Junqueras, Jaume Mestre, Antoni Molons, Carles Mundó, Neus Munté, Joaquim Nin, Eva Maria Pardo, Clara Ponsatí, Teresa Prohias, Lluís Puig, Carles Puigdemont, Raül Romeva, Albert Royo, Josep Rull, Jordi Serra, Meritxell Serret, Francesc Sutrias, Jordi Turull, Josep Vidal, Rosa Vidal, Santi Vila i Aleix Villatoro

Fins ara, la caixa ha pogut donar suport a 246 persones amb 13.6 milions d’euros en diverses causes judicials contra l’independentisme.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb