ACN Massís de l’Orri.-La primera estada de voluntaris del Bergwaldprojekt- projecte Boscos de Muntanya estan treballant al Parc Natural de l’Alt Pirineu, a la zona del massís de l’Orri. Entre les tasques que desenvolupen hi ha la millora de l’hàbitat del gall fer amb aclarides al bosc de pi negre amb eines manuals. D’aquesta manera recuperen l’hàbitat de pastura subalpina que s’estava perdent a la Pleta de la Creu. A més, col·laboren en el cens de productivitat del gall fer. Les aclarides afavoreixen el creixement del nabiu, el principal aliment d’aquesta au. La secretària de Medi Ambient i Sostenibilitat, Marta Subirà, ha visitat aquest divendres les actuacions que han dut a terme els voluntaris.

Subirà s’ha acostat també fins a una àrea on s’han realitzat actuacions de restauració hidrològica amb fusta d’arbres de l’entorn per frenar l’erosió del barranc de Portainé. El Bergwaldprojekt – Projecte Boscos de Muntanya és una entitat sense ànim de lucre que preserva i millora els boscos i paisatges tradicionals de muntanya als Pirineus catalans, mitjançant l’organització d’estades de voluntariat per a adults. El seu objectiu és el manteniment, la cura i protecció del bosc i del paisatge en l’àmbit de muntanya amb actuacions de silvicultura i gestió forestal, i la difusió pública per a la millora del bosc i la seva conservació. Enguany el Parc Natural de l’Alt Pirineu té previst col·laborar amb l’entitat per realitzar actuacions demostratives de millora d’habitats de pastura a la zona de Ginestarre, a Esterri de Cardós, dins el marc del nou projecte Interreg POCTEFA GREEN de la Xarxa de Parcs Pirinencs.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb